Pui marinat la cuptor
PrinteazaPui marinat la cuptor din: pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, sos de soia, vin, ulei de masline, miere si ceapa verde.
- 1 pui (circa 1,4 kg)
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita ghimbir
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri vin
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura miere
- 2 cepe verzi
Mod de preparare:
Se spală şi se şterge puiul. Se taie în 8. Ceapa verde se taie rondele. Se amestecă usturoiul pisat cu sare, piper, ghimbir, sos de soia, vin, o lingură de apă, ulei, miere şi rondele de ceapă verde. Se încălzeşte această marinată la foc moale, până ce se dizolvă complet mierea.
Se lasă să se răcorească. Puiul se acoperă cu marinată şi se lasă să stea cel puţin 2 ore. Cuptorul se încinge la 200° C. Se scot din marinată bucăţile de pui, se scurg şi se aşază cu pielea în jos pe o tavă. Se coc cca. 40 min. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească.
Pui marinat la cuptor
Pofta buna!