Pui marinat la gratar cu legume
PrinteazaPui marinat la gratar cu legume din: piept de pui, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, broccoli, sare, piper.
- 125 ml suc de lămâie
- 125 ml ulei de măsline
- 5-7 căţei de usturoi
- 2 linguri rozmarin
- sare
- piper
- 500 g broccoli
- 2 jumătăţi de piept de pui
Mod de preparare:
Se prepară un amestec din 125 ml suc de lămâie, 125 ml ulei de măsline, 5-7 căţei de usturoi feliaţi, 2 linguri rozmarin verde, tocat, sare, piper. Se lasă să se marineze în această compoziţie 2 jumătăţi de piept de pui, 3-6 ore.
Se opăresc în apă cu sare bucheţelele de la 500 g broccoli; se scurg şi se prăjesc 10 minute în 6 linguri ulei de măsline, cu 3 căţei de usturoi şi 125 ml apă în care a fiert broccoli.
Se pasează în robotul de bucătărie şi se adaugă câteva linguri de supă de pui, sare şi piper după gust. Carnea se prăjeşte pe grătar, 3 minute pe fiecare parte. Se lasă să se răcească şi se taie felii subţiri de 1 cm.
Se garnisesc cu sosul de broccoli şi verdeaţă.
Pofta buna!