Pui marinat in sos iute

Printeaza

Pui marinat in sos iute din: pui, ulei de masline, pudra de chili, piper, fulgi de ardei iute, oregano, praf de usturoi, praf de ceapa, sare, suc de lamaie.

Ingrediente: 

  • 1 pui întreg
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 2 lingurite pudra de chili
  • 1 lingurita piper negru
  • 2 linguri fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita oregano
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 2 lingurite pudra de ceapa
  • sare, dupa gust
  • 4 lingurite suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Spalati si curatati puiul. Intr-un bol adăugați toate ingredientele si amestecati bine. Intr-o tava asezati hartie de copt. Se aseaza puiul si se adauga marinata.

Ungeti bine puiul cu amestecul de condimente. Lasati la marinat timp de 30 minute.

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Introduceti in pui 1/2 lamaie. Dati la cuptor timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura la 160C. Ungeti puiul cu lichidul din tava. Se acoperă puiul cu folie și se da inapoi la cuptor inca 20 de minute.

Repetati procesul de inca 2 ori.

Dati din nou temperatura la 200C, scoateti folia si ungeti puiul, apoi mai dati la cuptor 10 minute. Scoateti puiul din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute.

 

Pofta buna!

 

 

Hreanul: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale

Hreanul (științific denumit “Armoracia rusticana”) este o plantă perenă care face parte din familia Brassicaceae. Este cunoscut în principal pentru rădăcina sa pungentă, care este folosită ca condiment sau ca ingredient în diverse preparate culinare. Istoria hreanului: Hreanul este originar din sud-estul Europei și vestul Asiei. A fost […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.