Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut

Printeaza

O reteta de pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut din: piept de pui, chimion, ulei de masline, ceapa, rosii cherry, pasta harissa, miere, dovlecei si naut.

Ingrediente:Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut

  • 4 piepti de pui, fara piele
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata fin
  • 400 g rosii cherry din conserva
  • 2 linguri de pasta harissa
  • 1 lingura de miere
  • 2 dovlecei medii, taiati fin
  • 400 g de naut din conserva, clatit si scurs

 

Mod de preparare:

Se asezonează puiul cu chimion şi mult piper negru măcinat. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se prăjesc puiul şi ceapa timp de patru minute. Se întoarce carnea pe partea cealaltă şi se mai lasă trei minute. Se amestecă ceapa cu regularitate pe măsură ce se prăjeşte carnea.

Se adaugă în tigaie roşiile şi 250ml de apă, apoi se amestecă şi se adaugă pasta harissa, mierea, dovleceii şi năutul. Se fierbe la foc mic 15 minute, până când puiul este pătruns, iar sosul s-a îngroşat puţin.

Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut

Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.