Pui marocan cu ghimbir
PrinteazaO reteta magica de Pui marocan cu ghimbir din: piept de pui, ulei, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, turmeric, chimion, coriandru, scortisoara, dovleac, supa de pui, zahar brun, otet de vin rosu, cirese, sare, piper, coaja de lamaie, frunze de menta, feta, cuscus si iaurt.
- 4 piepti de pui, dezosati si fara piele
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe: 1 tocata grosier, 1 feliata
- 100 g de rosii
- 100 g ghimbir, tocat grosier
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura turmeric
- cate 1 lingurita de chimion, coriandru si scortisoara
- 1 dovleac mare, fara seminte, taiat in bucati mari
- 600 ml supa de pui
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
- 100 g cirese uscate
- sare
- piper
pentru servit:
- 1 ceapa rosie mica
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 mana frunze de menta
- 100 g de feta, faramitata
- cuscus
- iaurt natural
Mod de preparare:
Asezonează pieptul de pui. Incinge 2 linguri de ulei într-un vas termorezistent încăpător şi rumeneşte puiul pe ambele părţi. Scoate-l pe o farfurie. Mixează într-un robot de bucătărie ceapa tocată, roşiile, ghimbirul şi usturoiul, până formează o pastă groasă.
Căleşte ceapa feliată în restul de ulei rămas în vas, până se înmoaie, apoi adaugă condimentele şi mai lasă 1 minut, să se elibereze aromele. Adaugă pasta şi mai lasă câteva minute pe foc.
Adaugă puiul înapoi în vas, împreună cu dovleacul, supa, zahărul şi oţetul. Adu totul la punctul de fierbere, apoi lasă pe foc 30 de minute, până când puiul se pătrunde. Scoate, adaugă cireşele şi continuă să fierbi până când sosul se îngroaşă.
Rupe puiul în bucăţele, amestecă-l înapoi în sos şi asezonează. 3 Amestecă ceapa roşie, coaja rasă de lămâie, menta cu brânza feta. Presară peste mâncare, apoi serveşte cu cuşcuş şi iaurt.
Pui marocan cu ghimbir
Pofta buna!
Vreau si eu sa gust, macar sa vad cum a iesit … 🙂