Pui marocan cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan, condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper.
- 750 g piept de pui
- 200 g orez
- 300 g varza murata
- 1 ceapa
- 1 gogosar murat
- 50 ml+2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita rasa condimente 7 condimente
- 2 linguri sos de rodie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pui de pieliţe, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele absorbante.
Taiaţi-l în feliuţe şi amestecaţi-l cu uleiul de susan, condimentul 7 condimente, sare şi piper după gust. Prăjiţi, apoi feliuţele de piept în uleiul de măsline până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe toate părtile.
Spălaţi orezul în 2-3 ape şi puneţi-l la fiert în 600ml apă şi o linguriţă rasă cu sare. Când orezul a absorbit toată apa luaţi-l de pe foc şi amestecaţi-l cu 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper după gust.
Amestecaţi într-un castron varza murată tocată fideluţă cu gogoşarul tăiat julienne şi ceapa curăţată, spălată, tocată julienne şi frecată cu un vârf de linguriţă de sare.
Serviţi pieptul de pui cu garnitură de orez ornată cu pătrunjel, alături de salata de varză şi gogoşari şi stropiţi totul cu sosul de rodie.
Pui marocan cu orez
Pofta buna!