Pui marocan
PrinteazaO reteta delicioasa de pui marocan din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, sare si piper.
Poate te intereseaza si Rulouri de pui in aluat
- 4 pulpe mici de pui
- 2 cepe
- 2 legături frunze de ţelină
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 1 lingură seminţe de chimen
- 100 g stafide
- 100 g măsline
- 4 linguri pastă de roşii
- 4 cartofi
- 4 linguri smântână
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpele de pui de pieliţă, le spălaţi şi le aşezaţi într-o tavă mare. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, frunzele de ţelină şi ardeiul. Tăiaţi ceapa mărunt, ardeiul în cubuleţe, iar verdeaţa mărunt. Decojiţi roşiile şi le tăiaţi în cubuleţe.
Puneţi legumele, stafidele şi măslinele peste pulpe, presăraţi chimen şi sare după gust, apoi turnaţi pasta de roşii dizolvată în 200 ml apă. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi o daţi la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Îndepărtaţi folia de aluminiu, stropiţi pulpele cu sosul din tavă şi lăsaţi tava la cuptor pentru încă 25 de minute fără să o acoperiţi, pentru ca sosul şi puiul să se rumenească.
În timp ce puiul este la cuptor, spălaţi cartofii, îi înţepaţi cu furculiţa şi îi coaceţi în cuptor. Lăsaţi puţin cartofii copţi să se răcorească, apoi îi curăţaţi de coajă. Serviţi câte o pulpă de pui cu sos de legume şi garnitură de cartofi stropiţi cu smântână.
Pui marocan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pui marocan
Delicios puiul asta