Pui cu măsline şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu masline si cartofi din: pui, usturoi, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline, vin, cartofi si masline verzi.
- 1 pui mare (cca 1,4 kg)
- 5 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 8 foi de dafin
- 6 linguri ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- 600 g cartofi roşii mici
- 80 g măsline verzi fără sâmburi
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se pisează usturo¬iul. Puiul se freacă pe dină¬untru şi pe dinafară cu sare şi piper şi se umple cu 2 căţei de usturoi şi 4 foi de dafin.
Se aşază puiul într-o tavă sau într-o formă de sufleu; se unge cu 2 linguri ulei şi se toarnă vinul; se coace la cuptor 30 min.
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie jumătăţi pe lung. Se scoate tava din cuptor. Se aşază de jur- împrejurul puiului cartofii, 3 căţei de usturoi, 4 linguri foi de dafin şi măslinele.
Se sărează şi se piperează; se mai coace 40 min. şi se serveşte direct din tavă.
Pui cu măsline şi cartofi
Pofta buna!