Steak de Pui cu Lămâie și Ierburi Aromatice din: piept de pui, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi aromatice, sare, piper. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare, aromate și pline de savoare, steak-ul de pui cu lămâie și ierburi aromatice reprezintă alegerea perfectă. Această rețetă transformă pieptul de pui obișnuit într-o experiență […]
Pui cu masline si piure de cartofi
PrinteazaPui cu masline si piure de cartofi din: cartofi dulci, ulei, lamaie, menta, piept de pui, scortisoara, chimen, ceapa verde, usturoi, miere, masline verzi si supa de pasare.
Ingrediente:
Piure:
- 800 g cartofi dulci decojiţi (patate)
- 1 lingură ulei
- suc de lămâie
- 2 fire mentă
Pui:
- 4 piepţi de pui (de cca 125 g)
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2 linguriţe chimen măcinat
- 2 linguri ulei
- 1 legătură ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- 2-3 linguriţe miere fluidă
- 2 linguriţe suc de lămăie
- 200 g măsline verzi
- cca 200 ml supă de pasăre
Mod de preparare:
Se prepară piureul: se taie cuburi cartofii şi se aşază într-o oală; se sărează puţin şi se acoperă cu apă; se dau în clocot.
Apoi se reduce focul şi se mai fierb 15 min. până se înmoaie.
Se scurge apa, se piperează şi se sărează uşor; se adaugă ulei şi suc de lămâie şi se pasează.
Se presară peste bucăţile de pui scorţişoară, chimen şi sare.
Se prăjesc de jur-împrejur 8 min. într-o tigaie adâncă, în care s-au încins 2 linguri de ulei. Se scot.
Se încinge o lingură de ulei în altă tigaie şi se căleşte partea albă a firelor de ceapă verde.
Se adaugă usturoiul tocat şi se prăjeşte puţin. Se adaugă miere şi suc de lămâie, apoi măsline verzi şi bucăţile de pui.
Se toarnă şi supa de pui şi se înăbuşă cca 10 min.
Se servesc cu piure, în care se amestecă menta tocată.
Pui cu masline si piure de cartofi
Pofta buna!
Steak de Pui cu Lămâie și Ierburi Aromatice
Pofta buna!