Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca

Printeaza

Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca din: carne de pasare, mazare verde, ulei sau unt, faina, zahar, sare, marar.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pasăre
  • 1 kg mazăre verde
  • 4 linguri ulei sau unt
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • mărar verde

 

Mod de preparare:

Puiul se curăţă, se spală şi se taie în 8-10 bucăţi. Intr-o cratiţâ de 3 I, se pune uleiul şi se prăjeşte carnea, dar nu se rumeneşte.

Se adaugă apoi făina, se amestecă şi, când a început să se îngălbenească, se stinge cu câteva linguri de apă.

Se adaugă apoi boabele de mazăre, bine spălate.

Cratiţa se lasă la fiert, la foc domol, cu capacul pus. Când mazărea este aproape fiartă, se adaugă zahărul şi dacă este cazul se completează sosul cu puţină apă caldă.

Când este gata, se adaugă mărarul tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.