Pui cu mazare verde – varianta ardeleneasca
PrinteazaPui cu mazare verde – varianta ardeleneasca din: carne de pasare, mazare verde, ulei sau unt, faina, zahar, sare, marar.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pasăre
- 1 kg mazăre verde
- 4 linguri ulei sau unt
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- mărar verde
Mod de preparare:
Puiul se curăţă, se spală şi se taie în 8-10 bucăţi. Intr-o cratiţâ de 3 I, se pune uleiul şi se prăjeşte carnea, dar nu se rumeneşte.
Se adaugă apoi făina, se amestecă şi, când a început să se îngălbenească, se stinge cu câteva linguri de apă.
Se adaugă apoi boabele de mazăre, bine spălate.
Cratiţa se lasă la fiert, la foc domol, cu capacul pus. Când mazărea este aproape fiartă, se adaugă zahărul şi dacă este cazul se completează sosul cu puţină apă caldă.
Când este gata, se adaugă mărarul tocat.
Pofta buna!