Pui cu mere coapte si miere

Printeaza

Pui cu mere coapte si miere din: pui, unt, sare, dafin, mere, patrunjel, usturoi, miere, boia dulce.

Ingrediente:Pui_cu_mere_coapte_si_miere

  • un pui
  • 200 g unt
  • sare
  • piper
  • 3-4 frunze dafin
  • 1 kg mere
  • o legătură pătrunjel
  • 5-6 căţei usturoi
  • o linguriţă miere
  • o linguriţă boia dulce

 

Mod de preparare:

Se ia puiul, se spală bine, se curăţă în interior şi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie.

Se unge cu unt peste tot, se condi­mentează cu sare şi piper şi se împănează cu usturoiul curăţat în prealabil.

Se înfăşoară într-o folie şi se lasă să stea la macerat aproximativ 30 de minute. în acest timp, se pregătesc merele.

Se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se stropesc cu restul de unt topit.

Se scoate puiul, se umple cu merele curăţate, se aranjează în tavă, se ornează cu 3-4 frunze de dafin şi mere întregi şi se introduce în cuptor, la o temperatură de 220° C.

Cu 20-30 de minute înainte de a scoate puiul din cuptor, se unge cu mierea amestecată cu boiaua dulce.

Se stropeşte cu sosul de mere şi unt şi se mai lasă puţin, cât să capete culoarea arămie.

Se serveşte ornat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu merele coapte.

 

Pui cu mere coapte si miere

Pui_cu_mere_coapte_si_miere

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.