Pui cu mere si rozmarin
PrinteazaPui cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper, boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere.
Ingrediente:
- 1 pui
- 800 g mere rosii
- 2 crengute rozmarin
- sare grunjoasa
- piper negru si macinat
- o lingurita boia dulce
- 150 g unt
- 2-3 catei usturoi
- zeama de la 1-2 lamai
- 1-2 lingurite miere
Mod de preparare:
Se spala si se curata puiul de pielite. Separat, se pun condimentele intr-un bol si se amesteca cu untul moale.
Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in crema de unt cu condimente. Se curata merele, se spala si se taie felii potrivite.
Se stropesc cu miere si zeama de lamaie si se lasa intr-un bol acoperit cu folie de plastic.
Se ia puiul si se unge cu crema de unt si condimente atat in interior, cat si la exterior. Se lasa aproximativ o ora la frigider, cat sa il patrunda aromele.
Se pune puiul intr-o tava termorezisntenta si se baga in cuptor, la 220C, acoperit cu o folie de aluminiu.
Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se adauga merele, se stropeste cu sosul din tava si se ia folia.
Se lasa sa se rumeneasca si se serveste cu rozmarin.
Pui cu mere si rozmarin
Pofta buna!
maine am musafiri, sa vedem ce iese de aici 🙂