Pui mici cu orez
PrinteazaPui mici cu orez din: pui mici, orez, sunca, ciuperci, unt, sare, piper, suc de rosii, supa, verdeata.
Ingrediente:
- 2-3 pui mici
- 1 ceaşcă de orez
- 200 g şuncă slabă
- 4-6 ciuperci
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper măcinat şi boabe
- 1 pahar cu suc de roşii
- 1 pahar cu supă
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Pui mici cu orez: Curăţaţi puii pe rând, treceţi-i prin flacără, goliţi şi spălaţi în interior după ce aruncaţi maţele şi păstraţi măruntaiele. (Strângeţi capetele şi ghearele, vă sunt necesare când faceţi răcituri.)
Săraţi puii în interior, lăsaţi să stea cu sarea pe ei 1/4 oră, apoi scurgeţi şi spălaţi iar.
Pregătiţi umplutura: tocaţi felii mici şunca, ciupercile bine spălate şi mărumtaiele puilor.
Puneţi totul într-o cratiţă unsă cu o lingură cu unt. Săraţi şi piperaţi, lăsaţi la foc mic 1/4 oră.
Umpleţi puii şi puneţi-i la cuptor într-o tavă mai miare, acoperiţi cu o cană de apă caldă. Lăsaţi să se facă la foc potrivit 1 oră, după care puneţi în tavă orezul fiert.
Pregătiţi garnitura: alegeţi şi spălaţi orezul, puneţi să fiarbă cu 1 litra de apă caldă ttimp de 20 min.
Acoperiţi vasul cu orez după ce aţi pus sare şi piper boabe. Când ttreceţi orezul în tava cu pui, turnaţi în tavă supă (sau apă caldă) şi suc de roşii. Lăsaţi să se frigă încă 1/2 oră.
Serviţi totul cald: orez, o bucată de carne de pui, umplutură de măruntaie şi ciuperci, puţină pâine prăjită – totul acoperit cu verdeaţă tocată fin.
Este bun vinul alb.
Pofta buna!