Pui la cuptor cu migdale din: pui, orez, migdale, carne tocata de vita, iaurt, cocos, cuisoare, scortisoara, piper, sare. Ingrediente: 1 pui 1 pahar orez 1 pahar migdale 1 pahar seminţe de brad 500 g carne tocată de vită, uşor prăjită în ulei 1 pahar cu iaurt nucă de cocos rasă cuişoare scorţişoară piper sare […]
Pui cu migdale
PrinteazaPui cu migdale din: jumatati piept de pui, sare, piper, migdale, supa de ciuperci, supa de pui, vin, parmezan.
Migdalele sunt originare din Asia Centrală și de Sud. Ele au fost cultivate încă din antichitate în zona Mediteranei și au fost considerate un aliment valoros în lumea greco-romană. Migdalele erau, de asemenea, importante în alimentația egiptenilor și a chinezilor din timpurile vechi.
Sunt bogate în nutrienți: Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E, magneziu și fibre. De asemenea, conțin proteine, grăsimi sănătoase, vitamina B2 și minerale precum cupru și fosfor
Sunt benefice pentru sănătatea inimii: Consumul de migdale poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol “rău” și la creșterea nivelului de colesterol “bun” din sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.
Ajută la menținerea greutății corporale sănătoase: Migdalele sunt bogate în proteine și fibre, ceea ce le face o gustare satisfăcătoare care poate ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Sunt benefice pentru sănătatea creierului: Migdalele conțin magneziu, care ajută la menținerea sănătății creierului și la prevenirea bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
Pot ajuta la reducerea inflamației: Migdalele conțin antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea bolilor cronice.
Cu toate acestea, ar trebui să fie consumate cu moderatie, deoarece conțin și un nivel ridicat de calorii.
Ingrediente:
- 10 jumatati piept de pui
- sare si piper, dupa gust
- 200 gr migdale, maruntite
- 350 ml supa de ciuperci
- 350 ml supa de pui
- 100 ml vin sau apa
- parmezan
Mod de preparare:
Asezati puiul intr-o tava si presarati jumatate de migdale, apoi adugati supele si vinul.
Deasupra presarati parmezan ras si restul de migdale. Dati la cuptor la 160C timp de 2 ore.
Serviti cald, este suficient pentru 8-10 portii.
Savurati!
Pofta buna!