Pui cu mirodenii pe pat de roşii înăbuşite
PrinteazaPui cu mirodenii pe un pat de roşii înăbuşite din: pui, sare, piper, ceapa verde, ardie gras, rosii, ceapa, miere, garam masala, migdale si ulei de masline.
- 1 pui grill
- sare
- piper
- 1 legatura ceapa verde
- cate un ardei gras rosu si verde
- 10 rosii
- 3 cepe medii
- 2 lingurite miere
- 1 lingurita garam masala
- 100 g migdale tocate
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Condimentaţi puiul pe interior şi exterior cu sare şi piper. Pregătiţi legumele, tăiaţi ceapa verde inele, iar ardeiul şi roşiile bucăţi.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Amestecaţi mierea cu garam maşala, apoi ungeţi puiul de jur împrejur cu acest amestec. Amestecaţi ceapa verde cu migdalele şi umpleţi puiul cu ele.
Căliţi bucăţile de ardei în ulei. Scoateţi-le şi puneţi-le deoparte. Căliţi ceapa într-o lingură ulei de măsline şi puneţi-o deoparte.
Căliţi roşiile şi scoateţi-le pe o farfurie. Prăjiţi puiul în uleiul rămas. Adăugaţi ardeiul, ceapa şi roşiile, acoperiţi totul cu un capac şi fierbeţi înăbuşit cca. 45 de minute.
Pui cu mirodenii pe pat de roşii înăbuşite
Pofta buna!
Sigur ca vreau si eu din puiul asta!