Pui cu morcov
PrinteazaO reteta de pui cu morcov din: pui, ulei, morcovi, vin alb, faina, lapte, bulion, cascaval, cimbru, sare si piper.
- 1 pui
- 100 ml ulei
- 500 g morcovi
- 100 ml vin alb
- 1 lingura faina
- 1 ceasca lapte
- 3 linguri bulion
- 100 g cascaval
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul tăiat bucăţi, îl ungi cu ulei şi îl pui la cuptor pentru rumenire, adaugând vin şi cimbru. Din ulei, făină şi lapte, faci un sos alb pe care îl amesteci cu bulionul şi puţin zahăr şi fierbi amestecul câteva clocote.
Morcovul dat pe răzătoarea mare, îl fierbi şi apoi îl amesteci cu sosul. Torni amestecul peste puiul din tavă, pui caşcavalul şi dai la cuptor pentru gratinare circa 10 minute.
Pui cu morcov
Pofta buna!