Pui cu morcovi si sofran
PrinteazaO reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi, sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline, sofran, vin alb, morcovi si ceapa.
- 1 pui (circa 1,4 kg)
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingura de boia
- 1 lingura chimen macinat
- 1 amestec de condimente marocan Ras el-Hanout
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 pliculet sofran (0,1 g)
- 1/4 l vin alb
- 500 g morcovi
- 2 cepe
Mod de preparare:
Puiul se spală, se şterge şi se tranşează în 8-10 bucăţi. Se toacă pătrunjelul şi usturoiul; ambele se amestecă împreună cu sare, piper boia, chimen, Ras el-Hanout, suc de lămâie şi ulei de măsline. Se unge carnea cu acest ulei aromat şi se lasă să se marineze puţin.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă şofranul pisat cu vin şi se lasă să stea cca 10 min., până ce lichidul devine portocaliu. Se curăţă morcovii şi se taie felii de cca 1 cm.
Se toacă ceapa, într-o formă de sufleu se aşază morcovii şi ceapa şi se toarnă deasupra vinul cu şofran.
Se repartizează deasupra bucăţile de pui şi se coc la cuptor timp de cca 45 min. Se stropesc din când în când cu sosul rezultat şi se întorc o singură dată.
Se oferă alături o garnitură de orez sau cuşcuş.
Pui cu morcovi si sofran
Pofta buna!