Pui Mu Shu
PrinteazaPui Mu Shu din: amidon, sos de soia, vin rosu, sos hoisin, ulei de rapita, ghimbir, usturoi, amestec, ceapa, ulei de susan, tortillas.
- 1/2 linguriţă amidon de porumb
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri vin roşu sec
- 2 linguri sos hoisin
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 1 lingură de ghimbir
- 1 lingură de usturoi
- amestec de varza si morcovi
- 1/2 ceaşcă de ceapă verde
- 1 linguriţă ulei de susan
- 8 tortillas
Mod de preparare:
Intr-un bol mic mixează cu telul: 1/2 linguriţă de amidon de porumb, 1 lingură de sos de soia cu un conţinut redus de sodiu, 2 linguri de vin roşu sec şi 2 linguri de sos hoisin (se găseşte în supermarketuri).
Pune la încins într-o tigaie antiaderentă, la temperatură ridicată, echivalentul a 2 linguri de ulei de rapiţă.
Adaugă 1 lingură de ghimbir proaspăt mărunţit, 1 lingură de usturoi mărunţit şi căleşte amestecul timp de un minut, agitând continuu.
Adaugă 400 g de amestec proaspăt de varză tocată şi morcovi, 1/2 ceaşcă de ceapă verde tocată şi căleşte rapid mixtura amestecând pentru aproximativ 3 minute, suficient cât legumele să se înmoaie.
Pune 2 ceşti de pui la rotisor tocat mărunt, amestecat cu mixtura din sosul de soia. Lasă preparatul pe foc, până devine fierbinte.
Toarnă încet, peste tot mixul, 1 linguriţă de ulei de susan.
Serveşte împachetând compoziţia în opt tortillas de dimensiuni medii, preîncălzite în cuptorul cu microunde.
Pui Mu Shu
Pofta buna!