Pui muntenesc
PrinteazaPui muntenesc
- 1 pui de circa 1 kg
- 1-2 dovlecei
- 1 vânătă
- 1-2 cepe
- 4-5 cartofi
- 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde)
- 3 roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli foarte bine puiul, îl tai şi-l pui să se înăbuşească în ulei. Din când în când adaug 1-2 linguri de apă. Cureţi legumele şi pui să se înăbuşească ardeii tăiaţi bastonaşe, vânătă tăiată cuburi mari, dovleceii şi cartofii tăiaţi sferturi, ceapa tocată mărunt.
Cand zarzavatul s-a inmuiat il rastorni in tava si adaugi bucatile de carne. Acoperi cu felii de rosii, usturoiul taiat feliute, sare si piper.
Completezi cu apa calda si dai la cuptor 20-25 minute. La final presari patrunjel taiat marunt.
Pui muntenesc
Poftă bună!