Pui cu nuci in sos de smantana
PrinteazaPui cu nuci in sos de smantana din: carne de pui, cumin, boia, ulei de masline, lipii, supa de pasare, nuci, ceapa, usturoi, smantana, lamaie, coriandru si sare.
Ingrediente:
- 8 bucăţi carne de pui de la frigider
- 1 linguriţă cumin măcinat
- 1/2 linguriţă boia
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 lipii
- 150 ml supă de pasăre
- 175 g nuci
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml smântână
- sucul de la 1 lămâie
- coriandru verde tocat
- sare
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tăvălesc bucăţile de pui prin amestecul de mirodenii şi se aşază într-o tavă de cuptor.
Se toarnă 1 lingură de ulei şi se sărează. Se coc la cuptor 30-40 min.
Se rupe o lipie bucăţi şi se aşază într-un castron; se stropeşte cu supă fierbinte de pasăre şi se lasă să se înmoaie.
Se prăjesc nucile fără adaos de grăsime.
Se prăjesc în restul de ulei ceapa tocată şi usturoiul; se pasează cu lipia înmuiată şi o mână de nuci.
Se toarnă înapoi în oală, se adaugă smântână şi se încălzesc.
Se porţionează puiul şi se repartizează pe farfurii; se toarnă deasupra sos şi se presară restul de nuci şi coriandru. Se serveşte cu lipie.
Pui cu nuci in sos de smantana
Pofta buna!