Pui la oala cu ardei iuti si ceapa rosie

Printeaza

Pui la oala cu ardei iuti si ceapa rosie din: carne de pui, galangal, lemcrn grass, frunze de kaffir lime, ardei iţiţi, cepe roşii mici, cremă de cocos, lapte de cocos, sare, suc lămâie, sos de peşte.

Ingrediente:Pui la oala cu ardei iuti si ceapa rosie

  • 300 g carne de pui
  • 1/2 cană de galangal tăiat subţire
  • 1 lemcrn grass tăiat felii
  • 5 frunze de kafftr litne, bucăţi
  • 5 ardei iţiţi
  • 5 cepe roşii mici tăiate
  • 1 cană cremă de cocos
  • 3 căni lapte de cocos
  • 1 linguriţă sare
  • 3 linguriţe suc lămâie
  • 2 linguriţe sos de peşte

Mod de preparare:

Se taie bucăţi carnea de pui. Se pune la fiert laptele de cocos cu galanagal, lemon grass, ceapa şi frunzele de kaffir.

Se adaugă puiul şi sarea şi se amestecă, fierbând la foc mic.

Când carnea este fiartă se pune crema de cocos, se amestecă şi se mai dă într-un clocot.

Se asezonează cu sos de peşte, suc de lămâie şi chili.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.