Pui cu orez si legume la tigaie
PrinteazaPui cu orez si legume la tigaie din: ulei, piept de pui, albus, amidon, orez, ghimbir, ardei, ceapa, morcov, mazare, broccoli, usturoi, ardei iute, lime, sos de peste.
- ulei
- 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele, tăiaţi în cubuleţe
- 1 albuş
- 1 lingură de amidon, plus 1 linguriţă extra
- 175g de orez
- 1 bucată de ghimbir, tocat mărunt
- 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi feliat subţire
- 1 ceapă mică, feliată subţire
- 1 morcov
- 100g păstăi de mazare
- 1 căpăţână de broccoli, tăiată în bucheţele
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute (opţional), feliat fin
- zeama de la 1 lime
- 1 lingură sos de peşte
Mod de preparare:
Bate albuşul şi 1 lingură de amidon într-un bol. Pune în bol puiul şi lasă-l la marinat 30 de minute (nu îl da la frigider).
Clăteşte orezul, apoi scurge-l şi pune-l într-o cratiţă cu capac împreună cu 600ml de apă şi puţină sare.
Dă apa în clocot, apoi găteşte orezul neacoperit timp de 10 minute sau până când apa aproape s-a evaporat.
Acoperă cratiţa cu un capac, micşorează focul la minimum şi lasă orezul să fiarbă încet încă 10 minute.
Scoate puiul din marinadă şi tamponează-l cu un prosop de bucătărie, încinge un wok şi toarnă în el 1 lingură de ulei.
Rumeneşte puiul timp de 7-10 minute, amestecând încontinuu până este bine făcut. Lasă-l deoparte.
Toarnă ulei în plus dacă e nevoie.
Adaugă ardeiul, broccoli şi mazarea şi găteşte-le 1 minut, apoi pune şi ghimbirul, ceapa şi usturoiul şi mai prăjeşte totul încă 1-2 minute.
Amestecă sosul de peşte, zeama de lime, 50ml de apă şi 1 linguriţă amidon.
Toarnă sosul în wok şi adaugă puiul. Mai amestecă totul pe foc 1 minut, apoi serveşte mâncarea cu orezul.
Pui cu orez si legume la tigaie
Pofta buna!