Pui cu orez si legume
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui cu orez si legume din: pui, delikat, boia dulce, unt, ulei, miere, rozmarin, orez, ceapa verde si dovlecei.
- 1 pui mare
- 2 linguriţe Delikat Legume
- 1 linguriţă boia dulce
- 50 gunt
- 4linguri ulei
- 3 linguri miere
- rozmarin
- 150 g orez
- 1 legătură ceapă verde
- 2 dovlecei
Mod de preparare:
Speli puiul si il ungi cu unt topit in interior si pe exterior. Apoi condimentezi puiul cu 2 lingurite delikat cu boiaua dulce si cu rozmarin, il acoperi cu o folie şi îl laşi la rece. Intre timp, pregăteşti zarzavaturile, le speli, le dai pe răzătoarea mică, le tai mărunt şi le căleşti la foc potrivit.
Cureţi şi ciupercile, le speli bine şi le tai mărunt, apoi le pui la călit timp de 5 minute. Speli orezul şi îl pui peste zarzavat. Laşi puţin şi apoi pui puţină apă şi laşi câteva minute pe foc, cât să se lege şi umpli puiul.
Pui apoi puiul într-o tavă adâncă, îl ungi cu miere şi îl stropeşti cu apă din când în când, în timpul rumenirii. Dai tava la cuptorul încins. Când e gata, aşezi puiul pe un platou, ornat cu roşii cherry, castravete şi ceapă verde.
Pui cu orez si legume
Poftă bună!