Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Printeaza

Pui oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 piepţi întregi de pui
  • 4 dovlecei mari (zucchini)
  • 2 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri fistic
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 linguriţă curry
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 50 ml vin alb
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală piepţii de pui, zvântă-i bine şi taie-i cubuleţe. Condimentează cu zeama de lămâie şi cu sare.

Spală dovleceii şi taie-i, pe oblic, în rondele. Căleşte usturoiul zdrobit într-o tigaie adâncă sau într-un wok cu uleiul încins, pune ceapa tăiată rondele şi lasă să se călească 3 minute.

Adaugă bucăţile de carne, stinge cu 50 ml de vin şi adaugă dovleceii. Pune sare şi piper, după gust.

Adaugă fisticul, praful de curry, pune capacul şi lasă la fiert, la foc mediu, 10 minute. Serveşte preparatul fierbinte.

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.