Pui pane cu ardei gras
PrinteazaPui pane cu ardei gras din: ardei gras, ceapa, ulei de masline, vin alb sec, zahar, suc de lamaie, chimen, sare, piper, boia, file de piept de pui, faina, oua, pesmet si ulei.
- 2 ardei graşi galbeni
- 2 ardei graşi roşii
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 ml vin alb sec
- 1/2 linguriţă zahăr
- suc de lămâie
- chimen măcinat
- sare
- piper
- boia
- 4 fileuri de piept de pui
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- cca 75 g pesmet
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se spală ardeii graşi, se taie jumătăţi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei cu partea lucioasă în sus şi se dau la cuptor cca 5-10 minute, până ce pieliţa se înnegreşte.
Se acoperă cu un prosop umed şi se lasă să se răcească; apoi se decojesc şi se taie fâşii.
Se taie ceapa felii şi se căleşte în ulei; se stinge cu vin. Se adaugă ardeiul copt, zahăr, suc de lămâie, chimen, sare şi boia. Se lasă să se înăbuşe la foc moale cca 5 minute.
Se spală şi se şterge puiul. Se sărează, se piperează şi se tăvăleşte pe rând prin făină, ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet.
Se prăjesc bucăţile în ulei 5-8 minute pe fiecare parte. Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie şi se servesc pe patul de ardei copt.
Pofta buna!