Pui pane cu sos

Printeaza

Pui pane cu sos din: piept de pui, faina, sare, piper, praf de copt, zahar pudra, oua, lapte, sare, otet din vin rosu, amidon, ketchup, zahar.

Ingrediente:Pui_pane_cu_sos

  • un piept intreg de pui
  • 2 lingura faina
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 5 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 50 ml apa
  • sare
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 100 ml otet din vin rosu
  • 250 ml apa
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri ketchup
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita colorant rosu

 

Mod de preparare:

Carnea se taie fâşii care se trec într-o primă fază prin făina amestecată cu sare şi piper.

Se prepară apoi sosul de servit pentru care amidonul şi 100 ml apă se amestecă şi se pun deoparte.

Restul ingredientelor se pun la fiert şi, când au ajuns la punctul de ferbere, se toarnă amidonul diluat. Se amestecă rapid şi setrage de pe foc.

Pentru prăjit, toate ingredientele se amestecă, timp în care se încinge uleiul.

Se trec bucatile de carne prin aluat si se pun imediat la prajit in uleiul fierbinte.

Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi grasimea in exces. Se aduc la masa cu sosul proaspat preparat.

Pui pane cu sos

Pui_pane_cu_sos

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.