Pui pane cu sos
PrinteazaPui pane cu sos din: piept de pui, faina, sare, piper, praf de copt, zahar pudra, oua, lapte, sare, otet din vin rosu, amidon, ketchup, zahar.
- un piept intreg de pui
- 2 lingura faina
- sare
- piper
pentru aluat:
- 5 linguri faina
- un plic praf de copt
- 2 linguri zahar pudra
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 50 ml apa
- sare
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 100 ml otet din vin rosu
- 250 ml apa
- 3 linguri amidon
- 3 linguri ketchup
- 2 linguri zahar
- o lingurita colorant rosu
Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii care se trec într-o primă fază prin făina amestecată cu sare şi piper.
Se prepară apoi sosul de servit pentru care amidonul şi 100 ml apă se amestecă şi se pun deoparte.
Restul ingredientelor se pun la fiert şi, când au ajuns la punctul de ferbere, se toarnă amidonul diluat. Se amestecă rapid şi setrage de pe foc.
Pentru prăjit, toate ingredientele se amestecă, timp în care se încinge uleiul.
Se trec bucatile de carne prin aluat si se pun imediat la prajit in uleiul fierbinte.
Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi grasimea in exces. Se aduc la masa cu sosul proaspat preparat.
Pui pane cu sos
Pofta buna!