Pui pane cu umplutură de branză

Printeaza

Pui pane cu umplutură de branză din: piept de pui, branza degresata, pesmet, galbenus, maghiran, piper negru, faina alba, albus, boia si patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele, de aproximativ 175 g fiecare

pentru umplutură:

  • 100 g cremă de brânză degresată
  • 15 g pesmet alb
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri maghiran tocat
  • piper negru

pentru crustă:

  • 1 lingură făină albă
  • 1 albuş
  • 50 g pesmet alb fin
  • 1 linguriţă boia

ornare:

  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat şi câteva crenguţe întregi

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 220°C. Se pune fiecare piept de pui între două folii. Se subţiază uşor piepţii de pui întinzându-i cu un făcăleţ.Apoi se taie un buzunar adânc în fiecare piept.

Pentru prepararea umpluturii, se amestecă crema de brânză, pesmetul, gălbenuşul, maghiranul şi piperul după gust.

Umplutura pregătită se intro­duce în fiecare buzunar cu o lingură. Se reface forma piepţilor şi se închide fiecare buzunar cu câte o scobitoare mică.

Pentru crustă puneţi făina pe o farfurie mare. Bateţi albuşul într-un castron mai puţin adânc. Puneţi pesmetul pe o farfurie.

Treceţi fiecare piept de pui prin făină, apoi prin albuş şi în final prin pesmet, presându-i uşor Se pun piepţii de pui într-o tavă care nu lipeşte şi se presară boia peste ei.

Se introduce tava la cuptor şi se lasă să se coacă 20-25 de minute până când lichidul care se scurge din piepţi, atunci când sunt înţepaţi, este limpede. Se scot scobitorile din piepţi, se ornează cu pătrunjel şi se servesc.

 

Pui pane cu umplutură de brânză

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.