Pui parizian cu budincă de griş
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din: piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare.
- 1 kg fileuri de piept de pui
- 300 g ciuperci champignon congelate
- 50 g unt
- 15 g ciuperci uscate
- 2 pahare vin alb
- 1 ceapă medie
- 1 cub concentrat de carne
- 2 linguri faină albă
- sare şi piper
pentru budinca de griş:
- 250 g griş
- 5 linguri parmezan
- 50 g unt
- 2 linguri pesmet
- 3 gălbenuşuri
- 2 cuburi concentrat de pui
- 1 1 de apă
- sare
Mod de preparare:
Spală ciupercile uscate şi pune-le la înmuiat în apă călduţă. Taie carnea de pui bucăţi, dă-o prin faină şi presar-o cu sare şi piper, după gust. Înăbuşă într-o cratiţă ceapa tăiată julien cu puţină apă şi unt. Măreşte focul, adaugă carnea, sare şi piper, apoi prăjeşte-o, amestecând permanent.
Când carnea s-a rumenit uşor, toarnă jumătate din vin, pune capacul la cratiţă şi lasă să fiarbă până când scade. Scurge ciupercile (păstrează apa) şi pune-le peste carne. Adaugă restul de vin, apa rămasă de la ciuperci strecurată şi cubul de concentrat.
Când puiul este făcut, adaugă ciupercile champignon tăiate felii, amestecă şi mai lasă câteva minute pe foc. Pune la fiert 1 1 de apă cu 2 cuburi de concentrat de pui. Imediat ce clocoteşte, toarnă grisul în ploaie şi amestecă bine cu o lingură de lemn.
Când s-a îngroşat, ia oala de pe foc şi adaugă parmezanul, untul şi gălbenuşurile, unul câte unul. Pune sare, după gust. Unge cu unt o tavă rotundă, în formă de coroană, presară pesmet, toarnă compoziţia de griş şi dă la cuptor, la 180° C, pentru circa 30 de minute.
Apoi răstoarn-o pe un platou şi aşază în mijloc tocăniţa de pui cu ciuperci.
Pui parizian cu budincă de griş
Poftă bună!