Pui cu parmezan (Pollo alia parmigiana)

Printeaza

Pui cu parmezan din: piept de pui, oua, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, piure de rosii, zahar, oregano si mozzarella. Acest preparat se poate face şi cu fileuri de curcan sau cu cotlete de porc dezosate. Foloseşte reţeta şi adapteaz-o în funcţie de ce ai în frigider.

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui, fara piele, taiati in doua
  • 2 oua, batute
  • 75 g de pesmet
  • 75 g de parmezan, ras
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 350 ml piure de rosii (passata)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 60 g de mozzarella, rupa in bucatele

 

Mod de preparare:

Pune piepţii de pui în folie alimentară şi aplatizează-i cu ajutorul sucitorului sau al bătătorului de şniţele, până au grosimea de 5mm. Trece-i prin ouăle bătute, apoi prin pesmetul amestecat cu jumătate din cantitatea de parmezan. Lasă carnea în frigider cât timp prepari sosul.

Incinge uleiul şi sotează usturoiul 1 minut, apoi toarnă piureul de roşii (passata), zahărul şi oregano. Asezonează şi lasă sosul să fiarbă 5-10 minute.

Incinge grillul cuptorului la maximum şi coace puiul câte 5 minute pe fiecare parte, apoi lasă-l deoparte. Toarnă sosul într-un vas adânc, termorezistent şi pune deasupra carnea de pui.

Presară mozzarella şi restul de parmezan şi mai lasă la grill 3-4 minute, până când se topeşte brânza, iar sosul începe să fiarbă.

Serveşte cu legume sau salată şi paste ori cartofi, dacă doreşti.

Pui cu parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.