Pui in pasta de arahide cu ghimbir

Printeaza

Pui in pasta de arahide cu ghimbir din: arahide, apă clocotită, smăntână, ghimbir, nucsoara, ulei de arahide, ceapă, banane, oua, sare.

Pui in pasta de arhide cu ghimbir

Ingrediente:

  • 400 g arahide
  • 500 ml apă clocotită
  • 1 ceaşcă de smăntână
  • 20 g ghimbir ras
  • praf de nucşoară
  • 2 cocoşi tineri
  • ulei de arahide
  • 1 ceapă
  • 2 banane puţin coapte
  • 2 ouă fierte tari
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă arahidele şi se prăjesc în tigaie, agitând-o din când în când, ca să pu se ardă. Se pun într-o piuliţă şi se pisează fin, după care se pun în tigaie împre­ună cu apa clocotită.

Se ţin la foc mic, amestecând constant şi fărâ să se lase să clocotească. Când pasta de arahide începe să se îngroaşe, se adaugă smântână, ghimbirul, nucşoara.

Se agită şi se ia de pe foc. Se curăţă şi se golesc de măruntaie cocoşii, se pârlesc la flacără şi se taie în sferturi. Se taie mărunt ceapa.

Se sărează şi se piperează din belşug bucăţile de pasăre şi se rumenesc în uleiul de arahide împreună cu ceapa.

După ce s-au rumenit bine, se toarnă dea­supra sosul de arahide; se ţine mai departe la foc mic, până când carnea se desprinde de pe oase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.