Pui cu Usturoi și Ghimbir: Deliciu Sănătos din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper, frunze de coriandru. Această rețetă se inspiră din bucătăria asiatică, care este cunoscută pentru utilizarea ghimbirului și a usturoiului în preparate pentru a adăuga arome exotice și beneficii pentru sănătate. Descoperiți […]
Pui pe pat de ceapa
PrinteazaPui pe pat de ceapa din: pulpe de pui, zeama de lamaie, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, cimbru, sare, chimen, piper si maghiran.
- 4 pulpe de pui
- zeama de 2 lamai
- 4 cepe
- 5 cartofi
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml vin alb sec
- cimbru uscat
- sare
- chimen
- piper
- maghiran
Mod de preparare:
Sărezi şi piperezi pulpele, le amesteci cu zeama de lămâie şi le laşi la rece o oră. Dacă te grăbeşti, le poţi lăsa şi jumătate de oră.
Cureţi ceapa şi o tai rondele. Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi şi-i fierbi în apă cu sare, apoi îi scurgi de zeamă, îi presari cu chimen şi sare. îi păstrezi calzi.
Aşezi rondelele de ceapă într-un vas termorezistent şi adaugi usturoiul zdrobit cu lama cuţitului sau feliat.
Pui deasupra pulpele de pui scurse de zeama de lămâie, stropeşti totul cu ulei şi cu vin, presari cimbru, chimen şi maghiran şi acoperi cu folie de aluminiu înţepată din loc în loc cu furculiţa.
Laşi la cuptor pentru aproximativ o oră. Stropeşti pulpele cu sos din când în când.
Cu 15 minute înainte să scoţi friptura din cuptor îndepărtezi folia de aluminiu, ca să laşi carnea să se rumenească şi sosul să scadă.
Serveşti friptura garnisită cu rondele de ceapă şi cartofi natur.
Pui pe pat de ceapa
Pofta buna!