Pui pe pat de cuşcuş
PrinteazaPui pe pat de cuşcuş
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 300 g cuşcuş
- doi dovlecei
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- doi ardei capia
- un ardei gras
- 3 roşii
- un morcov
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- sfeclă roşie
- castraveţi muraţi
Preparare:
Pui pe pat de cuşcuş: Dovleceii se taie în rondele şi se pun într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă şi se taie în rondele subţiri.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi mai mari. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, usturoiul şi ardeii. Se călesc până când capătă o culoare aurie, se adaugă dovleceii, morcovii şi se prăjesc până când se înmoaie.
Se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe, sare şi piper. Se presară mărar tocat, se mai prăjesc timp de cinci minute şi se opreşte focul.
Pulpele de pui se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se pun pe un platou.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă cu sare, piper şi două linguri de ulei. Se adaugă legumele şi se servesc presărate cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!