Pui pe pat de legume si portocale
PrinteazaPui pe pat de legume si portocale din: pui, unt, mar, lamaie, portocale, cartofi, morcovi, rosii cherry, usturoi, boia, sare, piper, vin alb.
Ingrediente:
- 1 pui mare
- 3 linguri unt
- 1 măr
- 2 lămâi
- 1 portocală
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 8 roşii cherry
- 3 căţei de usturoi
- boia
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
Mod de preparare:
Speli puiul atât în interior, cât şi la exterior, apoi îl usuci cu şervete absorbante.
Il stropeşti cu zeama de la 1/2 lămâie, după care îl ungi cu unt topit şi îl presari cu sare, boia şi piper după gust.
Introduci în interiorul puiului mărul curăţat. Cureţi şi speli legumele.
Legi picioarele puiului cu sfoară şi îl aşezi în tava unsă, pe un pat de legume şi fructe tăiate în rondele.
Adaugi în tavă usturoiul şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 3/4 oră.
După primele 10 minute, stropeşti puiul cu 100 ml vin alb şi zeama de la 1/2 lămâie.
Serveşti puiul cu legumele coapte şi cu o salată de varză roşie.
Pui pe pat de legume si portocale
Pofta buna!
Acum ma apuc de puiul asta 🙂