Pui pe pat de legume si portocale

Printeaza

Pui pe pat de legume si portocale din: pui, unt, mar, lamaie, portocale, cartofi, morcovi, rosii cherry, usturoi, boia, sare, piper, vin alb.

 

Ingrediente:

  •  1 pui mare
  •  3 linguri unt
  •  1 măr
  •  2 lămâi
  •  1 portocală
  •  3 cartofi
  •  2 morcovi
  •  8 roşii cherry
  •  3 căţei de usturoi
  •  boia
  •  sare
  •  piper
  •  100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Speli puiul atât în interi­or, cât şi la exterior, apoi îl usuci cu şervete absor­bante.

Il stropeşti cu zeama de la 1/2 lămâie, după care îl ungi cu unt topit şi îl presari cu sare, boia şi piper după gust.

Introduci în interiorul puiu­lui mărul curăţat. Cureţi şi speli legumele.

Legi picioarele puiului cu sfoară şi îl aşezi în tava unsă, pe un pat de legume şi fructe tăiate în rondele.

Adaugi în tavă usturoiul şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 3/4 oră.

După prime­le 10 minute, stropeşti puiul cu 100 ml vin alb şi zeama de la 1/2 lămâie.

Serveşti puiul cu legumele coapte şi cu o salată de varză roşie.

 

Pui pe pat de legume si portocale

Pui_pe_pat_de_legume_si_portocale

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Acum ma apuc de puiul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.