Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie
PrinteazaPui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie
Ingrediente:
- 500 g sparanghel verde
- 2 morcovi
- 4 rosii
- 4 buc. file de piept de pui (a cca. 150 g)
- sare
- 1 lingura ulei de masline
- piper
- 300 g iaurt natural
- 3 linguri patrunjel
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie: Pregatiti legumele. Taiati sparanghelul bucati de 5 cm lungime, morcovii fasii subtiri, iar rosiile rondele. Spalati carnea in apa rece si uscati-o apoi pe un servet de bucatarie.
Fierbeti sparanghelul in apa cu sare circa 12 minute, iar in ultimele 3 minute adaugati si morcovii si fierbeti-i impreuna.
Incingeti uleiul intr-o tigaie cu fundul dublu si prajiti acolo carnea pe fiecare parte cate 8 minute, iar, la final, adaugati rondelele de rosii, inabusiti-le si, in cele din urma, condimentati-le cu sare si piper.
Sos de lamaie – Pentru sos, incorporati iaurtul cu sucul de lamaie si patrunjelul. Condimentati cu sare si piper.
Rasturnati sparanghelul si morcovii intr-o strecuratoare, lasati-i sa se scurga si serviti-i alaturi de rosii.
Taiati pieptul de pui felii, asezati-l pe patul de legume si turnati sosul de lamaie peste el.
Eventual, ornati mancarea cu putina verdeata.
Savurati!