Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie

Printeaza

Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel verde
  • 2 morcovi
  • 4 rosii
  • 4 buc. file de piept de pui (a cca. 150 g)
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • 300 g iaurt natural
  • 3 linguri patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie

 

 

Mod de preparare:

Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie: Pregatiti legumele.  Taiati sparanghelul bucati de 5 cm lungime, morcovii fasii subtiri, iar rosiile rondele. Spalati carnea in apa rece si uscati-o apoi pe un servet de bucatarie.

Fierbeti sparanghelul in apa cu sare circa 12 mi­nute, iar in ultimele 3 minute adaugati si morcovii si fierbeti-i impreuna.

Incingeti uleiul intr-o tigaie cu fundul dublu si prajiti acolo carnea pe fiecare parte cate 8 minute, iar, la final, adaugati rondelele de rosii, inabusiti-le si, in cele din urma, condimenta­ti-le cu sare si piper.

Sos de lamaie – Pentru sos, incorporati iaurtul cu sucul de lamaie si patrunjelul. Condimentati cu sare si piper.

Rasturnati sparanghelul si morcovii intr-o strecuratoare, lasati-i sa se scurga si serviti-i alaturi de rosii.

Taiati pieptul de pui felii, asezati-l pe patul de legume si turnati sosul de lamaie peste el.

Eventual, ornati mancarea cu putina verdeata.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.