Pui pe pat de sare, cu legume

Printeaza

Pui pe pat de sare, cu legume din: pui, sare grunjoasa, boia dulce, piper, usturoi, condiment, morcovi, rosii cherry, ardei, cartofi noi, ulei, verdeata.

Ingrediente:Pui_pe_pat_de_sare_cu_legume

  • 1 pui cu circa 1 1/4 kg
  • sare grunjoasa
  • boia dulce
  • piper
  • usturoi granulat
  • condiment din legume uscate
  • 3 morcovi
  • 6-8 rosii cherry
  • 1 ardei rosu
  • 3 cartofi noi
  • 50 ml ulei
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă adâncă, pui un strat de sare grunjoasă de aproximativ 1 12 – 2 cm. Amesteci într-un castronel boiaua, făina de usturoi, piperul şi 2 linguri ulei. Cureţi puiul, îl speli şi îl usuci cu şervete absorbante.

Il tai în două doar la piept, apoi îl desfaci ca pe o carte şi îl aşezi cu interiorul către sare. Ajutându-te de o pensulă, ungi pieptul cu amestecul condimentat. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45 de minute.

Din când în când, încerci puiul cu o scobitoare; dacă aceasta intră uşor în carne, puiul fript este gata. In timp ce puiul se frige în cuptor, cureţi şi speli cartofii şi morcovii. Ii fierbi puţin, să se înmoaie, apoi îi înăbuşi în ulei. Inăbuşi, de asemenea, celelalte legume.

Pui pe pat de sare, cu legume

Pui_pe_pat_de_sare_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.