Pui cu pere la tava

Printeaza

Pui cu pere la tava din: pui, pere, ceapa, faina, vin, ulei, boia, ghimbir, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1kg ciocănele de pui
  • 1,5 kg pere
  • 3 cepe
  • 1 lingură cu făină
  • 200 ml vin
  • 4 linguri cu ulei
  • 1/2 linguriţă cu boia iute
  • 1 bucată de ghimbir dat pe râzătoare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, tai-o mărunt, dă ciocănelele prin făină şi perpeleşte-le în ulei până se auresc.

Adaugă ceapa tocată şi ghimbirul ras, presară boiaua şi mai lasă pe foc, amestecând continuu, până se înmoaie un pic ceapa.

Toarnă vinul şi lasă să fiarbă vreun sfert de oră. între timp, curăţă perele, taie-le în felii mari, scoate-le sâmburii şi lasă-le 2-3 minute, separat, în vin.

Scoate ciocănelele pe un platou şi toarnă sosul într-o tavă termorezistentă. Aşază frumos ciocănelele şi feliile de pară.

Lasă la cuptor, la foc iute, zece minute.

 

Pui cu pere la tava

Pui cu pere la tava

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.