Pui picant cu busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de pui picant cu busuioc din: ulei, piept de pui, usturoi, sos de peste, busuioc, zahar de palmier si ardei iuti.
- 3 linguri ulei
- 500 g piept pui
- 6 catei de usturoi
- o lingura sos peste
- 190 g frunze busuioc proaspat
- 1 lingura zahar de palmier
- 3-4 ardei iuti rosii
Mod de preparare:
Se căleşte usturoiul tocat în ulei încins, în wok, până devine sticlos, se adaugă 100 g busuioc şi ardeiul iute mărunţit şi se călesc toate 3 minute, amestecând încontinuu.
Se adaugă apoi puiul tăiat cubuleţe şi se lasă pe foc până când s-a pătruns carnea.
Se adaugă apoi, pe rând, sosul de peşte, două linguri de apă şi zahărul. Se ţine pe foc până când sosul capătă consistenţă de smântână.
La sfârşit, după ce se stinge focul, se adaugă restul de busuioc. Se serveşte cu orez fiert.
Pui picant cu busuioc
Pofta buna!