Pui picant cu ciuperci, conopida si mazare
PrinteazaPui picant cu ciuperci, conopida si mazare din: piept de pui, conopida, mazare, morcovi, ciuperci, porumb, orez, ceapa, bacon, mustar cu seminte, unt, sare, piper, marar, rosii.
- doua piepturi de pui
- 500 g conopida
- 300 g mazare
- 4 morcovi
- 200 g ciuperci mici
- 200 g porumb din conserva
- 100 g orez
- o ceapa
- 4 felii de bacon
- doua linguri cu mustar cu seminte
- 50 g unt
- sare
- piper
- marar
- rosii
Mod de preparare:
Piepturile de pui se împart în patru bucăţi, se crestează din loc în loc cu un cuţit şi în spaţiile formate se introduc bucăţi de bacon.
Ceapa se toacă mărunt. Intr-o cratiţă se încinge untul, se adaugă puţin ulei şi se căleşte ceapa două minute.
Se pun bucăţile de pui, se prăjesc până devin aurii, apoi se adaugă restul de bacon tocat mărunt.
Se adaugă muştarul, se toarnă puţină apă şi se condimentează.
Se ţin pe foc până scade sosul format, se adaugă mărar tocat şi se amestecă. Morcovii se taie bucăţele şi se fierb.
Mazărea şi conopida ruptă bucheţele se fierb în apă cu sare, ciupercile se spală şi se pun şi ele la fiert.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun legumele, se condi¬mentează şi se prăjesc zece minute împreună cu porumbul.
Orezul se fierbe şi se serveşte alături de celelalte legume şi carnea de pui.
Se serveşte totul cald, simplu sau cu o salată de roşii cu mărar tocat.
Pui picant cu ciuperci, conopida si mazare
Pofta buna!