Palinca: O privire asupra tradiției și distilării. Pălinca este o băutură alcoolică tradițională din România și Ungaria, obținută prin fermentarea și distilarea fructelor. Deși este adesea asociată cu prunele, pălinca poate fi făcută și din alte fructe, cum ar fi mere, pere, vișine și caise. Istorie: Originea pălincii este înconjurată de mister, dar se crede […]
Pui picant si crocant
PrinteazaPui picant si crocant din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi, ceapa, sos, zahar, sare, faina, oua, fugi de porumb, ulei.
Ingrediente:
- 12 aripioare de pui
- sare
marinată:
- 500 ml lapte bătut
- 4 căţei usturoi
- 1/2 ceapă
- 2-3 linguri sos picant
prăjit:
- o lingură zahăr
- o lingură sare
- 375 g făină
- o lingură pudră de ceapă
- o lingură pudră de usturoi
- 100 g fulgi de porumb
- 3 ouă
- 60 ml sos picant
- 60 ml apă
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
amestecă laptele bătut cu usturoiul, ceapa tăiată, sosul picant si sare şi se ung aripioarele. lasă la rece trei ore.
Se amestecă zahărul, sarea, praful de ceapă şi de usturoi si se presară carnea ştearsă de marinată.
Făina si fulgii de porumb mărunţiţi se amestecă, ouăle se bat cu apa, sosul picant şi praful de usturoi.
Aripioarele se trec prin făină, apoi prin ouă, iar prin făină si se pun la prăjit în ulei.
Pui picant si crocant
Pofta buna!
Carrot Cake Cu Nucă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat
Carrot Cake Cu Nucă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat din: morcovi, zahar granulat, ulei vegetal, oua, extract de vanilie, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, nuca, stafide. Ingrediente: 2 căni de morcovi rasați fin 1 cană de zahăr granulat 1 cană de ulei vegetal 3 ouă mari 1 linguriță de extract de […]