Pui picant cu ananas si cimbru

Printeaza

Pui picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_ananas

  • 600g piept de pui
  • 2 bucăţi ananas proaspăt
  • 1-2 ardei iuţi
  • 3-4 fire de cimbru verde
  • 200ml vin alb sec
  • 1 lămâie
  • 50ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe cu latura de circa 1cm. Tăiaţi ananasul în două, pe înălţime, scoateţi-i miezul şi tăiaţi-l în cubuleţe de circa 1 cm pe latură.

Jumătăţile de ananas golite de miez păstraţi-le. Incingeţi într-o tigaie uleiul puneţi în aceasta cubuleţele de carne, presăraţi-le cu sare şi piper şi căliţi-le la foc mare 4-5 minute, amestecând din când în când. Adăugaţi apoi cubuleţele de ananas, vinul, ardeiul iute tăiat în feliuţe, zea­ma de la jumătate de lămâie şi cimbrul tocat.

Ţineţi vasul la foc mare, până când sosul format în tigaie se evaporă iar ingredien­tele încep să se călească în ulei.

Din acest moment mai lăsaţi încă 1 minut, apoi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi preparatul fierbin­te,, pus în jumătăţile de ananas păstrate.

Pui picant cu ananas si cimbru

Piept_de_pui_cu_ananas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.