Pui picant cu ananas si cimbru
PrinteazaPui picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 600g piept de pui
- 2 bucăţi ananas proaspăt
- 1-2 ardei iuţi
- 3-4 fire de cimbru verde
- 200ml vin alb sec
- 1 lămâie
- 50ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe cu latura de circa 1cm. Tăiaţi ananasul în două, pe înălţime, scoateţi-i miezul şi tăiaţi-l în cubuleţe de circa 1 cm pe latură.
Jumătăţile de ananas golite de miez păstraţi-le. Incingeţi într-o tigaie uleiul puneţi în aceasta cubuleţele de carne, presăraţi-le cu sare şi piper şi căliţi-le la foc mare 4-5 minute, amestecând din când în când. Adăugaţi apoi cubuleţele de ananas, vinul, ardeiul iute tăiat în feliuţe, zeama de la jumătate de lămâie şi cimbrul tocat.
Ţineţi vasul la foc mare, până când sosul format în tigaie se evaporă iar ingredientele încep să se călească în ulei.
Din acest moment mai lăsaţi încă 1 minut, apoi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi preparatul fierbinte,, pus în jumătăţile de ananas păstrate.
Pui picant cu ananas si cimbru
Pofta buna!