Pui picant cu orez
PrinteazaPui picant cu orez din: pulpe de pui, dovleac, orez, ardei, ceapa, sare, piper, boia.
- 5 pulpe de pui
- 1 kg de dovleac
- 200 g orez
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mică roşie
- pătrunjel verde
- 1 vârf cutit nucşoară
- 1 frunză dafin pentru orez
- sare
- ulei
- busuioc
- oregano
- rozmarin
- boia iute
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se condimentează. Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie felii rotunde, restul se taie cubuleţe. Feliile rotunde de dovleac şi carnea condimentată se aşază în tavă cu puţină apă şi ulei.
Se acoperă şi se introduce în cuptorul încălzit.
Când carnea este aproape gata, se scoate dovleacul din tavă, deja copt, şi se lasă carnea să se rumenească puţin.
Intre timp, se pregăteşte orezul. Intr-o cratiţă se pune puţin ulei şi se călesc ceapa şi ardeiul tăiate mărunt, apoi se adaugă orezul şi bucăţile de dovleac şi apă cât să le acopere.
Se serveşte carnea de pui alături de o felie de dovleac copt şi orez.
Pofta buna!