Pui picant in stil italian
PrinteazaO reteta de pui picant in stil italian din: piept de pui, ghimbir, usturoi, coriandru, chimen, boia, iaurt, sare, suc de lamaie, bulion, ceapa si ulei.
- 1,5 kg piepţi de pui
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt, ras
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 1 linguriţă boia
- 3 linguri iaurt
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură bulion
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
într-un castron, se amestecă ghimbirul cu usturoi, coriandru, chimen şi boia; se adaugă iaurt, sare, suc de lămâie şi bulion.
Carnea se tăvăleşte prin această marinată şi se dă la frigider minimum 3 ore, cel mai bine peste noapte.
Intr-o formă termorezistentă, se aşază rondele de ceapă, se toarnă 1/2 din cantitatea de ulei şi se aşază bucăţile de carne, fără să se suprapună.
Se dă la cuptor, timp în care se unge cu restul de ulei. Se serveşte cu felii de lămâie, pe pat de salată
Pui picant in stil italian
Pofta buna!