Pui picant la cuptor
PrinteazaPui picant la cuptor
Ingrediente:
- un pui
- 8 cartofi
- o cutie cu bere blondă
- o linguriţă de rozmarin tocat
- o linguriţă de busuioc tocat
- miere
- 3 linguri de ulei de măsline
- boia iute
- pudră de cuişoare
- un ardei iute
- sare, piper
- usturoi
- smântână
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se aşază într-o tavă. Puiul se curăţă, se spală, se scurge de apă şi se aşază pe un platou.
Intr-un castron se amestecă două linguri de miere cu uleiul de măsline, un vârf de cuţit de pudră de cuişoare, un praf de boia iute, rozmarinul, ardeiul iute tocat şi busuiocul uscat.
Se presară sare şi piper după gust, se amestecă bine, apoi cu sosul obţinut se unge puiul în interior şi exterior. Se aşază peste cartofi, se toarnă deasupra sosul obţinut, iar berea se toarnă peste cartofi.
Se adaugă jumătate de cană de apă, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor. Se lasă să se coacă la foc potrivit până ce carnea poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.
Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, se îndepărtează folia ca să se poată rumeni puiul. Se serveşte fierbinte, cu mujdei de usturoi simplu sau amestecat cu smântână.
Pui picant la cuptor
Pofta buna!
Foarte bun acest pui picant.