Paste cu Pui și Broccoli – o combinație perfectă de gusturi și texturi, oferind o masă rapidă și sănătoasă pentru întreaga familie. Această rețetă combină gustul fraged al pieptului de pui cu crocanța și prospețimea broccoli-ului, toate acoperite într-un sos cremos de smântână și usturoi. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Gătirea pastelor: 10 minute Gătirea puiului […]
Pui picant cu legume
PrinteazaPui picant cu legume din: morcov, praz, ananas, ulei, supa, sare, fulgi de ardei, iaurt, suc de lamaie, piper, piept de pui, boia dulce si miere.
Ingrediente:
- 500 g morcovi
- 300 g praz
- 1 ananas mare (sau 350 g rondele de ananas neîndulcit din conservă)
- 7 linguri ulei
- 100 ml supă
- sare
- fulgi de ardei
- 100 g iaurt
- 2 linguri suc de lămâie
- piper
- 300 g file de piept de pui
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 2linguri miere
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se taie morcovii felii, iar prazul se taie rondele. Se decojeşte ananasul, se îndepărtează cotorul şi pulpa se taie bucăţi.
Se călesc morcovii în 3 linguri de ulei; se adaugă prazul şi supa şi se călesc cca 5 min.
Se sărează puţin, se condimentează cu fulgi de ardei şi se lasă să se răcorească. Se amestecă iaurtul cu 1-1/2 linguri zahăr şi 2 linguri ulei.
Se sărează şi se piperează; se toarnă peste morcovi.
Se spală carnea, se şterge şi se taie cuburi mari. Se condimentează cu sare, piper şi boia. Se prăjeşte în restul de ulei la foc iute, de jur împrejur, cca 6-8 min.
Se adaugă mierea şi se amestecă. Se adaugă apoi sare şi suc de lămâie, după gust. Se aşază peste morcovi şi se amestecă.
Pui picant cu legume
Pofta buna!