Pui picant
PrinteazaO reteta cu specific bolivian de pui picant din: pui, cartofi, orez, morcov, nap, patrunjel, paine, ceapa, sofran, ulei, boia rosie, chimen, piper si sare.
- 1 pui de mărime mijlocie
- 8 cartofi albi
- 2 ceşti orez
- 1 morcov
- 1 nap
- pătrunjel
- 1 lingură pâine mărunţită
- 1 ceapă
- 1 linguriţă şofran
- 3 linguri ulei
- 125 g boia roşie măcinată
- chimen măcinat
- piper măcinat
- sare, după gust
Mod de preparare:
Puiul, spălat şi tranşat, se pune la fiert într-o oală cu apă, cât să-1 acopere, împreună cu ceapa, morcovul şi napul, întregi, şi puţină sare. Se lasă până ce puiul este pe jumătate fiert. Separat, într-o altă oală, se pun condimentele puţin prăjite în ulei, completându-se cu trei ceşti din supa de pui.
Se lasă la fiert cu bucăţile de pui până ce carnea se pătrunde bine. Se adaugă şi pâinea mărunţită, pentru o consistenţă mai mare. Se prepară orezul astfel încât boabele să rămână nelipite, se spală bine sub jet de apă rece şi se pune la prăjit într-o cratiţă cu puţin ulei fierbinte, amestecând continuu. După ce orezul s-a aurit, se adaugă şofranul, amestecând mereu timp de câteva minute.
Carnea şi orezul se pun la fiert într-o oală cu o cană şi jumătate de apă fierbinte cu puţină sare şi se completează, pc măsură ce fierbe, cu apă rece, până ce carnea s-a pătruns bine. Cartofii se fierb în apă cu sare şi se decojesc. Se servesc bucăţile de came şi cartofii cu boia, lângă orez. Se presară pătrunjel tăiat fin deasupra cărnii de pui.
Poftă bună!