Pui piccata

Printeaza

O reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline, capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac.

Ingrediente:Pui piccata

  • 1/2 cana cu faina
  • 600 g de piept de pui dezosat, fara piele
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/4 cana cu capere, clatite si scurse
  • 2 cepe, tocate
  • 1/2 cana cu vin alb sec
  • 1/4 cana cu supa de pui nesarata
  • 1/4 cana cu zeama de lamaie proaspata
  • 450 g de spanac tanar

 

Mod de preparare:

Combina într-o pungă ermetică făina şi câte 1/2 linguriţă de sare şi piper, întinde puţin prin apăsare carnea, cât este uscată. Adaugă puiul în pungă (agit-o puţin pentru ca făina să se fixeze pe carne) şi aşază-l pe o farfurie într-un singur strat.

Incalzeste 2 linguri de ulei într-o tigaie nonadezivă, la foc mediu spre ridicat. Adaugă bucăţile de pui şi frige-le, întorcându-le pe fiecare parte, până se rumenesc şi se pătrund, aproximativ 6 minute. Mută puiul pe platou, acoperă-l şi păstrează-l cald.

Adauga în tigaie lingura de ulei rămasă. Pune caperele şi ceapa şi sotează-le, amestecând, până se în­moaie, circa 4 minute. Toarnă vinul, supa şi zeama de lămâie şi amestecă până compoziţia se reduce la o treime, aproximativ 4 minute.

Mută totul într-un bol. Treptat, adaugă spanacul în tigaie cu câteva linguri de apă şi sotează-l, amestecând constant, până scade puţin, circa 3 minute. Imparte spanacul pe 4 farfurii şi pune la mijloc puiul şi deasupra sosul.

Pui piccata

Pui piccata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.