Pui cu pipote si ciuperci

Printeaza

Pui cu pipote si ciuperci din: pui, unt, faina, pipote, ciuperci, vin, smantana, piper, sare.

Ingrediente:

  • 1 pui de mărime medie
  • 3-4 linguri unt (untură, sau ulei)
  • 3 linguri făină
  • cam 250 g pipote
  • cam 200 g ciuperci proaspete
  • 1/2 cană vin alb
  • 1 cană smântână proaspătă
  • piper pisat
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui cu pipote si ciuperci: Puiul se curăţă, se spală şi se tranşează în 6-8 bucăţi care se pun pe un prosop să se zvânte.

Bucăţile se presară cu piper şi sare, se tăvălesc prin făină, apoi se pun la fript într-o tigaie mai mare, cu grăsime fierbinte (ulei, untură sau, de preferat, unt).

Când puiul este aproape prăjit, se adaugă pipotele (întregi sau tăiate în jumătăţi) şi ciupercile tăiate mai mare şi prăjite în unt.

Peste toate se toarnă vinul şi se pune la foc domol.

Când pipotele sunt fierte (intră furculiţa uşor în ele), se adaugă smântână şi se mai fine pe plită (sau la cuptor) cam 20 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.