Pui piri-piri
PrinteazaPui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat.
- 6 bucati de pui
- marinata:
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita piper alb macinat
- 1 lingura piper cayenne sau paprika
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 catel de usturoi, bine zdrobit
- sare
Mod de preparare:
Amestecaţi foarte bine ingredientele de marinată. Frecaţi carnea cu amestecul şi lăsaţi la marinat peste noapte. Frigeţi carnea la foc mediu, ungând-o de câteva ori cu marinată.
Pui piri-piri
Pofta buna!
Nu am mai auzit de puiul asta, dar arata foarte bine piri-piri