Pui cu piure şi alune
PrinteazaPui cu piure şi alune din: cartofi, telina, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, unt, lapte, ulei, alune, boia dulce, sare, piper, oregano, ardei iute.
Ingrediente:
- un kilogram cartofi
- o ţelină mică
- o ceapă
- 4 căţei de usturoi
- două conserve roşii
- doi ardei capia
- 100 g unt
- 200 ml lapte dulce
- două piepturi de pui
- 200 ml ulei
- 100 g alune
- o linguriţă cu boia dulce
- sare
- piper
- oregano
- ardei iute
Mod de preparare Pui cu piure şi alune:
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare.
Se scot într-un bol, se pasează, se amestecă cu sare şi piper după gust şi laptele dulce.
Se adaugă untul tăiat cubuleţe, se amestecă şi se păstrează la cald.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se călesc în jumătate din cantitatea de ulei.
Se adaugă ardeii capia tocaţi, se călesc două minute, apoi se adaugă roşiile din conservă.
Se condimentează după gust, se fierbe până scade sosul, apoi se pasează.
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se scurg de apă. Se taie fâşii, se condimentează şi se prăjesc în restul de ulei.
Se adaugă alunele tocate mărunt şi boiaua dulce, puţin oregano şi se mai ţin pe foc două minute.
Se pune piureul în farfurii, se aşază deasupra puiul şi se servesc cu sosul de roşii.
Pofta buna!