Pui cu Piure de Mazare si Usturoi

Printeaza

Pui cu Piure de Mazare si Usturoi – Reteta Savuroasa – este un preparat delicios si echilibrat, perfect pentru o masa de pranz sau cina.

Aceasta combinatie aduce si numeroase beneficii nutritionale, fiind bogata in proteine si fibre.

Ingrediente:

Pentru pui:

  • 4 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • Sucul de la 1 lamaie

Pentru piureul de mazare si usturoi:

  • 500 g mazare (proaspata sau congelata)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 cana de lapte (sau lapte vegetal)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de smantana (optional, pentru un plus de cremozitate)

Mod de Preparare:

Spala si usuca pieptii de pui. Asezoneaza-i cu sare, piper, cimbru uscat si usturoiul tocat.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga pieptii de pui si gateste-i 5-7 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt complet gatiti si aurii.

Stropeste puiul cu sucul de lamaie in ultimele minute de gatire pentru un plus de savoare. Scoate puiul pe o farfurie si acopera-l cu folie pentru a-l mentine cald.

Intr-o oala mare, adu apa la fierbere si adauga mazarea. Gateste mazarea timp de 5-7 minute, sau pana cand este frageda. Scurge bine.

In aceeasi oala, topeste untul la foc mediu. Adauga usturoiul tocat si soteaza-l pana devine auriu si aromat, aproximativ 2-3 minute.

Adauga mazarea gatita in oala si amesteca bine. Foloseste un blender de mana sau un procesor de alimente pentru a pasa mazarea pana obtii un piure fin si cremos.

Adauga laptele treptat, amestecand continuu pana obtii consistenta dorita. Potriveste de sare si piper dupa gust. Pentru un plus de cremozitate, poti adauga o lingura de smantana.

Taie pieptii de pui in felii subtiri si aseaza-i pe farfurii. Serveste alaturi de piureul de mazare si usturoi, decorand cu frunze de patrunjel proaspat daca doresti.

Servește puiul cu piure de mazare și usturoi fierbinte, alături de o salată verde sau legume la abur pentru o masă completă și echilibrată.

Reteta Pui cu Piure de Mazare si Usturoi

Valori Nutritionale (per portie, aproximativ 4 portii)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 35 g
  • Grasimi: 15 g
  • Carbohidrati: 20 g
  • Fibre: 6 g
  • Zahar: 4 g
  • Sodiu: 450 mg

 

Asigura-te ca pieptul de pui este bine gatit, dar nu prea uscat. Foloseste un termometru pentru carne pentru a verifica daca temperatura interna a atins 75°C.

Daca folosesti mazare congelata, nu este nevoie sa o decongelezi inainte de a o gati. Pur si simplu adaug-o in apa fierbinte.

Ajusteaza consistenta piureului de mazare adaugand mai mult sau mai putin lapte, in functie de preferinte.

Experimenteaza cu diferite ierburi si condimente pentru a personaliza gustul piureului si al puiului. Poti adauga menta proaspata sau busuioc in piureul de mazare pentru un plus de prospetime.

Resturile de piure de mazare și usturoi pot fi păstrate în frigider pentru 2-3 zile. Reîncălzește-le la foc mic, adăugând puțin lapte pentru a restabili cremozitatea.

Această rețetă combină carnea fragedă de pui cu piureul cremos de mazare și usturoi, oferind un gust reconfortant și plin de arome.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.